utorak, 6. studenoga 2012.

đumbir i med svakako probajte


KOPIRAJTE OVO I ŠIRITE DALJE, NEKOME JE MOŽDA POTREBNO !!!

Dobijem prije par dana od jedne osobe iz Sarajeva recept na bazi đumbira i meda i evo memeđu "normalnima" bez bolova. Žena je imala karcinom endokrinih žlijezda i bila je na aparatima 18 dana. Prošla je bez operacija i kemoterapije ... puca od zdravlja. Znam da ovo nije Grupa koja se bavi alternativnom medicinom ali ipak mi savjest nalaže da ovo podijelim svima koji imaju nekog kome je potrebna pomoć ..


Dva veća korijena đumbira se očiste i izribaju na najsitnije (može i električna sjeckalica) i pomiješa se s 1/2 kg domaćeg meda,

konzumirati ga 3-4 puta na dan.

Koristiti plastičnu ili keramičku žličicu,nikako metalnu. Prvi efekti se osjećaju posle dva do tri dana ... ovo diže iz mrtvih !!

94 komentari:

Laka kuharica kaže...

Ha, vjerujem da je ovo odlično, vrijedi isprobati. No, kako se tko oporavi od raka, druga je priča koja zavisi od vrste i slično. Znam ženu koja je bila (i još uvijek jest) opsjednuta zdravom prehranom, kalorijama i slično, pa je, na žalost, oboljela (i na sreću se izvukla).

Branka - byB kaže...

Ovo je sigurno odlično za opće stanje organizma i podizanje imuniteta, posebno dobro dođe za pripremu za zimu i baš ti hvala što si ovdje podijelila. Obzirom da sam u zadnje vrijeme i više nego iscrpljena mislim da ću isprobati, može djelovati samo dobro. Uz to volim i med i đumbir tako da će mi vjerujem i okusom odgovarati.

Anonimno kaže...

Vjerujem da je ovo odlično, vrijedi isprobati. Moj otac ima rak ali kako doći do đumbira gdje ga nabaviti. Hvala unaprijed

Unknown kaže...

ne znam gdje živiš ali, đumbira ima za kupiti u većim trgovačkim lancima. ja ga kupujem ovdje (knin) u "billa" trgovini

Anonimno kaže...

ja sam napravila prije 6 dana i nekako mi se med spustio na dno, a đumbir mi je na vrhu (malo vodenasto pretpostavljam da mora biti), ali mi se na vrhu stvorila nekakva pjenica, kao da je počeo proces vrenja đumbira? mora li se to držati u frižideru i kolko može trajati?...valja li ga jesti i s tom pjenicom , kad se promješa naravno da pjene nema.

Unknown kaže...

izgleda da sve ovisi od meda. ne znam od koga si kupila med i koji je. u receptu piše domaći med. ja sam pravila do sada 2 x i nisam imala problema. ali, kupujem domaaći med i to livadski ili cvjetni. jednom sam se "opekla" s bagremovim medom pa ga ni u čemu ne koristim.

Anonimno kaže...

hvala, problem je u bagremovom medu

Anonimno kaže...

pozz snjezana tomic ja sam napravio ovu smjesu od djumbira i meda jel znate koliko se dugo moze koristiti jel treba napraviti neki prekid

Unknown kaže...

iskreni i pošteno: ne znam. ali, mislim da niti jedno od ova dva sastojka nema neki drugih loših svojstava pa ne vidim razloga za brigu. a uvijek je moguće napraviti malu pauzu.

Anonimno kaže...

Pozdrav, vec 10-ak dana koristim ovaj pripravak, ali mi se isto pocelo javljati vrenje po povrsini, iako se radi o prirodnm livadskom medu, ne bagremovom ko prethdnom slucaju, pa razmisljam da sam ga trebala ipak drzati u frizideru? Gdje ga vi drzite? Pozdrav iz Sarajeva :)

Unknown kaže...

ja sam držala u kuhinji. s tim što u mene u kući nije previše vrće a naročito ne u kuhinji. a na kraju šta bi mu smetalo u frižideru ili nekom špajzu.

Unknown kaže...

Pozdravljam, moja prijateljica iz Rijeke ima karcinom štitne žlijezde i poremećaj žlijezde šta proizvodi sekreciju.Tek je početak i ovih dana je vadila markere ima povišene za štitnu žlijezdu i u ponedjeljak ide vidjeti druge endokrine žlijezde.To je novo samo 3 mjeseca. Interesuje me Vaše mišljenje u vezi đumbira i meda (u vezi ovog teksta koji ste objavili) dali će to njoj stvarno pomoći da se izliječi, za koje vrijeme bi trebala da počne ozdravljenje i kada se očekuje potpuno ozdravljenje. Koliko bi trebalo uzeti tog trgovački pakovanog đumbira na 1/2 kg. meda...
Molio bih Vas da mi odgovorite na moj imejl: sulejmanb@hotmail.com ili suncco2011@gmail.com
Mnogo Vam se zahvaljujem u svoje ime i ime moje oboljele prijateljice i iskreno Vas pozdravljamo.

Unknown kaže...

dobar je za sve

vuk kaže...

cuo sam da je đumbir jako zdrav jel neko zna jel dobar za jetru imam veliki holesterol,alt,ast,ggt trigleceride ako neko zna nek javi na meil sikivuk@gmail.com hvala

Anonimno kaže...

pozdrav.. ja imam problem sa heliko baktery i hernijom želuca, imam konstantne mucnine od ujutru kad ustanem do navece kad legnem znaci svaki dan isto, pila sam trojnu terapiju (cak dvije terapije) ali mi nista nije bolje isto stanje već 5 mjeseci..jednostavno ne znam vise sta da radim..pokusat cu sa ovim ( mada sam dosad pila i bijeli luk, sok od kupusa, sok od krompira ali nazalot nista nije bolje ) ..da li neko ima slican problem ?? dobro bi mi dosao bilo kakav savjet jer nezz vise sta da radim.

Anonimno kaže...

Vidim da imate problem što se dravi. tiče držanja ovog napitka. Moguće je da je do meda, a i do toplote. Naj bolje je praviti manje količine (recimo pola kile meda) jer će te to brže utošiti, a nije problem napraviti ga ponovo. Neka vam stoji na vidnom mestu u kuhinji, pa neka uzimaju i oni potpuno zdravi. Izvrstan je za imunitet, holestrol, reumu ma jednostavno ništa vam neće škoditi.Đumbir je zdrav i za pluća- bronhitisi, asma....O medu da ne govorim. Žao mi je što je ljut pa neznam kako bih ga davala i mladjoj deci. Moja pretpostavka kad dete pije neki sirup za apetit ili neki drugi dodati par kapi đjumbira. Sretno biće vam super videće te. Pozdrav Goca

Anonimno kaže...

Matea, imala sam iste probleme koji su nestali kad sam prestala piti kavu!

vlado kaže...

bas ću probati. pozdrav

Anonimno kaže...

Matea, meni su problemi nestali kada sam pila jaja prepelice ujutro natašte..
I smanjila kafu :) (nisam mogla da prekinem)

Anonimno kaže...

Gdje u Sarajevu da kupim dobar i svjez djumbir (korijen djumbira) da isprobam ovaj recept?? I posto je on cca, posto sam negdje cula da je dosta skup?? Hvala, lijep pozdrav

Anonimno kaže...

Pozzz,,, koliko dugo mora stojati ovako pripremljen dzumbir ili se moze odma poceti koristiti????

Unknown kaže...

možeš ga odmah koristiti

Anonimno kaže...

U Sarajevu imate djumbir na pijaci Otoka i cijena je izmedju 8 i 10 km po kilogramu.

Anonimno kaže...

pozdrav, sto se tice dzumbir i meda najbolje ga je drzati u frizideru jer dzumbir radi svoje zestine razrijedi med. Kilogram dzumbira je odprilike po 1 kg oko 6 KM a vama treba dva korijena koja od prilike kostaju cca 1 KM. Lijep pozdrav iz Tešnja!!!

Anonimno kaže...

za Mateu- moja prijateljica ima problema sa želudcem i ja sam čačkajući po internetu našla koliko je preradjeni petrilej dobar,posle par dana korištenja osjeća se mnogo,mnogo bolje,a ja ti preporučujem da malo pročitaš o tome.

Anonimno kaže...

Poštovana Snježana molim Vas ili druge koji ovo čitaju da mi pomognete,,imam kronični akutni gastritis i heliko baktery,LIJEČIO SAM JU U 5 NAVRATA SA TROJNOM JAKOM ANTIBIOTSKOM TERAPIJOM NIŠTA.pROBLEME ŽELUDČANE KISELINE UGLAVNOM RJEŠAVAM TABLETAMA CONTROLOK,,NO NIJE NI TO RJEŠENJE,JER SVAKO PRELAZNO GODIŠNJE DOBA POGLAVITO POČETAK PROLJEĆA I JESENI KOMA,BOLOVI I TO LUĐAČKI.MOLIM VAS ODGOVOR NA MOJ E-MAIL.MMARCEVIC@GMAIL.COM.HVALA SVIMA UNAPRIJED.

Anonimno kaže...

Za đumbir kažu da je lijek - tonik za cijeli probavni sustav, naročito za želudac i crijeva. Osobno rado i često začinim hranu, posebice krem juhe od povrća, kombinacijom začina kurkume i đumbira. Kao omiljeni začin i lijek (aromatik, antioksidans, digestiv) danas se uvelike rabi u pučkoj medicini u kojoj đumbir predstavlja namirnicu koja je zadužena za jačanje imuniteta i obranu našeg organizma. U jelima začinjenim đumbirovim praškom pojačava se probava i prerada hrane u želucu te to koristi osobama s poremećajem u radu želuca (slabog rada želuca, slabe probave, uzima se kod prevencije čira na želucu, kod oštećenja od konzumiranja alkohola, erozivnoga gastritisa, zamjena za - ibuprofen itd.). Stimulativne funkcije na želudac se prenose na crijeva u kojima đumbir kao jak antiseptik uravnotežuje crijevnu floru jer uništava bakterije truljenja a pomaže u razvoju bakterijama kiselog vrenja te potiče crijevnu peristaltiku.

Anonimno kaže...

Takvim ljekovitim djelovanjem pomaže kod: nadutosti i slabog rada crijeva a ujedno i pojačava pražnjenje crijeva; pomaže probavi, kod izgubljenog teka, prehlađenog želuca, jutarnjih mučnina, kod povraćanja, nadutosti, kod raznih tegoba nakon uzimanja steroida - kortikosteroida, kod ameba (Entamoeba histolytica ), raznih parazita u crijevima i bakterija. Smanjuje i smiruje grčeve (antispazmodik).

Anonimno kaže...

Sastojci: 200 g đumbira, 1 l alkohola 60-postotnog. Uputa za pripremu: đumbir namočimo u alkohol i pustimo 21 dan na toplom ali tamnom mjestu. Uzimamo 10-20 kapi prije jela za jačanje želuca, apetita i protiv želučanog katara.

Anonimno kaže...

Dali ovaj pripravak, obzirom da sadrži med, mogu uzimati osobe sa povišenim šečerom? Hvala na odgovoru!

Anonimno kaže...

Evo i ja sam danas kupila djumbira i pravicu sok od limuna i djumbira. Cula sam da je jako dobar i djelotvoran. Ja cu za pocetak da napravim sve po pola, kao probu :). Ja sam zderava, Bogu hvala, ali cu umjesto svih sokova koje sam do sad pila, da pijem onaj koji je zdrav :)

Unknown kaže...

djumbir i med dali je dobar lek za kasalj i disajne organe poz.

Unknown kaže...

djumbir i med dali je dobar lek za kasalj i kako se pravi.poz.......

Anonimno kaže...

koliko ide dumbira na 1kg meda i koliko puta se uzima na dan

Anonimno kaže...

koliko ide dumbira na 1 kg meda i koliko se puta uzima na dan

MG kaže...

Hvala na postu, đumbir i med su stvarno odlična kombinacija za zdravlje!
Pišem blog o biljci koja je mnogima pomogla u izlječenju od raka, a može se koristiti i za prevenciju, za podizanje imuniteta, ima i antibakterijsko djelovanje, antivirusno, umirujuće itd. Biljka se zove graviola, dolazi iz Južne Amerike originalno, a poznavali su je i tamošnji Indijanci te stoljećima koristili. Pišem blog pa me slobodno posjetite ili dodajte u bookmark, vjerujem da će netko pročitati kome baš treba. Na blogu pišem i iskustva ljudi kojima je graviola pomogla u izlječenju. Adresa: graviola-hrvatska.blogspot.com

Anonimno kaže...

Ja imam probleme sa kiselinom i nekad me zeldac muci, za ovo mi jem oj doktor rekao da je vrlo dobro ali mogu slobodno da kazem da je jak kad se jede :)

Anonimno kaže...

Zanimljivo, ovih dana maltene svaki dan slušam o ljekovitosti djumbira u kombinaciji sa medom...planiram i ja da počnem da konzumiram taj pripravak. Zanima me, da li je nekome poznato kako reaguju bolesni bubrezi na djumbir i da li neko zna šta bi za osobu koja ima dijagnozu nefritis, sa povremenim zatajenjima bubrega, bilo dobro da konzumira, na osnovu vaših iskustava ili saznanja. Puno pozdrava!

Anonimno kaže...

Imam pitanje, te endokrine žlijezde, to su sve žlijezde s unutanjim lučenjem u tijelu ili ? Da li se to može koristiti za karcinom pluća?

Anonimno kaže...

još zdravije je kad se stavi med đumbir i limun

Anonimno kaže...

za Mateu lijek za želudac

nabaviti japansku gljivu šitaki i u teglu nasuti slatko mlijeko poslije 16 do 20 h procjediti kroz plastično cjedilo i piti japanski kefir.Ta terapija pije se 20 dana neprekidno a deset pauzira i tako godinu dana.Rezultati će se osjetiti nakon 7 dana.

Anonimno kaže...

POzdrav.Nedavno sam počeo sa konzumacijom meda i svježeg đumbira radi podizanja i jačanja imuniteta koji mi je ionako osjetljiv.No međutim od kada konzumiram đumbir stomak mi je nadut,želudac kao da mi je pod pritiskom,i teže dišem,uzimam po 3 male žlice dnevno.Može kakav savijet.

Anonimno kaže...

Za želučane probleme(gastritis i slične tegobe)svakodnevno 2x uzeti na vrh noža podjednako naribanog đumbira i začina kukurme i pomješati s jogurtom i popiti,ili Istu količinu pomješati s jelom :variva,složenci /ja ga jedino ne stavljam u bistre juhe/.Ne može škoditi,ali sigurno pomeže.

Anonimno kaže...

Može li mi netko reći kako i kolika se dnevno uzima mješavine đumbira i meda (3 x 1žličica?, 3x1 veliča žlica?????) prije ili poslije jela...

Anonimno kaže...

imam kronovu bolest , jel smijem koristiti djumbir i med ?!

Anonimno kaže...

U vezi sa djumbirom obratite paznju da on razredjuje krv (otuda moguce i problemi sa teskim disanjem kod jednoga od vas koji je naveo ovu popratnu pojavu) i da ga ne treba koristiti u kolicini vecoj od 10 miligrama dnevno.

Unknown kaže...

tek počeo konzumirati đumbir sa medom i daje snagu definitivno

Ivana kaže...

Molim vas recite mi za koje bolesti dobar med sa đumbirom (da se dobro pokazao),koje su kontraindikacije,nuspojave? Možda sam prezahtjevna,no vjerujte s razlogom , naime moje dijete boluje od juvenilnog artritisa i na steroidnoj je terapiji.Hvala vam na odgovoru! S poštovanjem!

Anonimno kaže...

omjer đumbira i meda 1:3 koristi kod imuniteta 1 čajna žlica ujutro ,kod prehlade može i 3 ali ne više ali treba probati na svakoga djeluje drugaćije

Unknown kaže...

u sarajevu u konzumu ima i merkatora, pretvori meda malo u vodenasto stanje ne smeta to nista ,drzi ga vani il i fridz. jedite svaki dan 2..3 kasike. u zdravlje :)

jovana kaže...

da li se djumbir moze koristiti i kod hashimoto stitne zlezde, tj ubrzan rad stitne zlezde?

Anonimno kaže...

da li deca mogu da koriste taj pripravak od đumbira i meda i kojoj kolicini radi se o deci 6 9 i 11 godina

Unknown kaže...

dali može temi reči koliko mora biti đumbir u medu da ga možeš početi kušati

Anonimno kaže...

Dobar dan zelim da pitam posto imam secerasa u familiji a med je jako sladak dali se preporucuje taj napitak secerasima ....????

Anonimno kaže...

Kako da znaeme kolku e toa 10 ml dnevno,
ako pomesame 1/2kg med so 200 gr.gjumbir,kolku lazici na den treba da jademe.
Sepak toa e mnogu opasno ako se premine taa doza od 10ml kako sto imase gorenevedeno,
fala vi odnapred.

Anonimno kaže...

sve je to zdravo uzimati,, ali ja ipak smatram da je kunica daleko bolja za lijecenje mnogih bolesti,, a moze se pripremati na vise nacina,, ali sve vredi pokusati pozzz

Anonimno kaže...

Med i đumbir

Sastojci: 1 kg meda, 500 g đumbira. Sitno naribani đumbir pomiješamo s medom.Za liječenje kašlja uzimamo 1-3 žličice na dan.

Anonimno kaže...

jao jest ljutooo ,kako vi to uzimate? hvala i pozdrav

Anonimno kaže...

dali se smije đumbir koristiti ako osoba pije antidepresive

Anonimno kaže...

A što je ljuto,smije li se dodati malo limuna?

Anonimno kaže...

jedno pitanje u veti djumbira i meda.pocela sam koristiti ima 10tak dana i pocelo me boljeti,,stomak ,,jajnici ,kicma.da li je to reakcija il vec sta?

Anonimno kaže...

Koristim med i đumbir već deset dana. Djeluje odlično i na ljutkast ukus sam se brzo navikla. Jedem ga tri puta dnevno, ujutro, popodne kad dođem s posla i naveče. Kad ga pojedem popodne imam baš jake grčeve, kao da će me protjerati na wc a ustvari ništa. Ne znam zbog čega je to tako, i to samo popodne. Dva prethodna dana nisam uzimala ovaj lijek popodne i mučnina nije bilo. Možda kad ga uzmem popodne ne treba odmah da jedem, da sačekam koji sat ili šta već. Ako neko ima sličan problem voljela bih da se javi... Još bolje ako neko zna o čemu se radi. Ja razmišljam da je možda i neko čišćenje u pitanju ali baš mi čudno. Hvala i veliki pozdrav!

Anonimno kaže...

Citala sam da je za heliko baktery dobro cuvarkuca sa medom tj 300 gr.cuvarkuce i 2 zlice meda izmiksati i uzimati 1 zlicu nataste.Treba napravit tri takve ture zaredom.Kazu da sigurno ljeci.

Anonimno kaže...

Ja đumbir i med koristim već mjesec dana i vjerujte da me preporodilo. Inače sam odstranila polip na debelom crjevu koji je bio zloćudan. Isječak poslije odstranjenja polipa je uredan mislim da je đumbir i med zaslužan jer cijelo vrijeme sam ga koristila. Osvježio je moj cijeli organizam i mnogi kažu da nikad bolje nisam izgledala. Hvala bogu nemam nikakvih bolova,a što jedna gospođa reče mučninu da ima i ja sam imala prvih 5- 6 dana ali to će nestati nek samo bude uporna. Hvala i veliki pozdrav

Anonimno kaže...

Da li pomaze kod visokog krvnog pritiska, mozete li mi reci ?

Anonimno kaže...

Prije 6 mjeseci radila sam spirometriju pluca i nalaz je bio los i prepisali su mi pumpice. Ja ih nisam koristila na svoju odgovornost ali sam koristila djumbir i med. Kada se prekjuce otisla da ponovo uradim spirometriju nalaz je odlican. Inace sam pisac a doktor je rekao da mi je kapacitet pluca kao u sportiste i kad je vidio stari nalaz pitao me sta sam koristila i ja sam mu rekla za djumbir i med vjerujte da mi je rekao da i on to koristi i da nastavim a ako mi ne vjerujete mogu vam skenirati i stari i novi nalaz. Srdacan pozdrav.

Anonimno kaže...

Molim vas pitanje u vezi ovog napitka,jel se đumbir oguli ili se samo opere pa isjece na najsitnije hvala unaprijed...

Anonimno kaže...

Ova kombinacija med i djumbir protiv karcinoma je stvarno djelotvorna.Hvala vam puno za ovaj odlican recept !

Neda kaže...

Da li smem koristiti djumbir i med posto me muci gastritis tacnije kiselina u zeludcu.Znam da je djumbir prilicno jak pa da mi ne nasteti sluznici ?

Anonimno kaže...

imam upalu zglobova i pocela sam sa kombinacijom djumbir i med. a imam i hronicnu upalu grla. pa videcu sta ce se desiti.

Anonimno kaže...

Zasto ne smije da se korisi metalna kasika nikako nego samo plasticna I keramicka

Anonimno kaže...

Jos ako tome dodate 2 cena bijelog luka I sok od 1 limuna jos je bolje

Anonimno kaže...

Imam MS.Dali smem koristiti djumbir i med ?

Anonimno kaže...

Ja sam juče napravila pripravak i dodala 3 čena bijelog luka.Zašto je neko napisao da nije dobar bagremov med pošto sam baš sa njim napravila?I smiju li djeca ovo piti?

Anonimno kaže...

Moja snaha se operisala prije nekoliko dana bila imala je tumor na zelcu, zuci i bubregu, jos uvijek je u bolnici...da li nakon sto bude pustena na kucno lijecenje smije konzumirati med i djumbir...hvalaa

Anonimno kaže...

Imam miom na materici vec 5 godina,onaj ko je upucen u vezi mioma pogotovu na materici zna kakvi su to bolovi i u periodu mjesecnice krvarenje je obilno da 2 dana moram lezati u krevetu ...Naravno obratila sam se ljekaru i evo vec 5 godina uzimam tablete Lytenil ali mi one samo regulisu ciklus i smanjuju kolicinu krvarenja ali velicina mioma precnika 8 cm se nije smanjivala sta vise bilo je momenata kada se precnik povecavao.Svaka 3 mjeseca idem na kontrolu kod ljekara tako da mogu pratiti promjene.Prije 3 mjeseca napravila sam teglu ove cudotvorne smjese,koristim je 3 puta dnevno,i vjerujte ultrazvuk je pokazao da se precnik mioma smanjio na 5 cm.ja sam prezadovoljna i nastavicu da koristim ovu smjesu dok sam ziva jer zaista ali bas zaista pomazeee...

Anonimno kaže...

Imam multiple sklerozu. Da li smem da koristim, i da li je vec neko koristio med i djumbir sa istim problemima. Molim neko da odgovori...hvala.

Anonimno kaže...

Da li je taj recept dobar i za probleme sa zelucom.Poslje operacije zuca su poceli ti problemi,pa sad imam biliarni gastritis,sva kiselina se vraca iz dvanaestopalacnog crijeva u zeludac,imam mucnine od jutra do mraka,bez apetita sam,jedem na silu,bolovi,nadutost.....Ako ima i kakav drugi recept,molim da se javi....

Unknown kaže...

Kakav bi postupak bio kod prirodnog liječenja gastritisa te koja je najbolja prevencija gastritisa da se on uopće ne pojavi. Treba li se koristiti nekakva dijeta, ili neki čajevi

Jordanka kaže...

imam OSTEOPOROZA ,na kicma,i visok pritisok, nemam sila da odam,a treba da se dvizam i da pravam vezbi,dali smeam da konzumiram toj lek odnapred blagodaram!!!!!

Anonimno kaže...

Javljam se iz Amerike. Ja i moja mama koristimo ovu metodu meda i djumbira vec jedno dugo vreme i meni je pomoglo kod svakojakih alergija i slicno. ALI MOLIM VAS DA ME POSLUSATE I DA STAVITE SMJESU OD MEDA I DJUMBIRA U STAKLENI BOCUN I ODMA U FRIZIDER/HLADILNIK, JER DJUMBIR POMAHNITA I POKVARI SE IAKO JE U MEDU. PREMA TOME AKO NIJE U HLADILNIKU TI JEDES POMAHNITANU I OTROVNU SMJESU KOJA MOZE PROUZROKOVATI JOS VECE BOLESSTI......POZZZZ....AND GOOD LUCK!

Anonimno kaže...

Mi upotrebljavamo med koji je jedini na ovom svetu potrvdjen kao pravi med a zove se MANUKA HONEY. Ako kupujete med iz super marketa mozete biti sigurni da u jednoj tegli meda ima 80% kukurznog sirupa, i svakojaki drugih sirupa, za taj otrov treba da budemo zahvalni Kinezima.Znaci ako nemozete naci pravi med (jer mozda je previse skup) onda vam je bolje da izrendate djumbir i da ga stavite u Aloju (Aloe Vera na Engleskom) i da ga tako konzumirate. Ja sam ga conzumirala na taj nacin celo ljeto. Bila sam nedavno u Evropi i vedjela sam da su i vasi supermarketi puni sa svakojakim smecem koju Kinezi zovu hranom bas kao i ovde u Americi.

Anonimno kaže...

Dali pomaže kod depresivnih stanja.

Unknown kaže...

jel neko vec koristio ovu smjesu za herniju na zeludcu? interesuje me dal pomaze? meni licno med desko padne na zeludac pa zbog tog

Anonimno kaže...

Ja sam za poćetak napravio smjesu od jednog velikog đumbira i 2,5 dcl. meda od bagrema (jučer kupljen). Neće biti na odmet dok ga ne potrošim. Super je..

Anonimno kaže...

Da li đumbir i med mogu da se koriste u trudnoći? Imam gastritis i hijatus herniu i volila bih da ovo probam ali sam u 3.mjesecu trudnoce! Molim savjet!

Anonimno kaže...

u trudnoci ga mozes koristiti ali u maloj mjeri...

Unknown kaže...

DA LI SE OVAJ LEK MOZE KORISTITI KOD CIROZE JETRE?

Unknown kaže...

Da li i kako utice na krvnu sliku, usled smanjenog broja trombocita?

Anonimno kaže...

Da li stvarno ima veze da li se drzi u plasticnoj ilo staklenoj tegli? Neko rece da postaje otrovno...kako prepoznati da li je kvalitet smese ok?

Anonimno kaže...

Uzima se po jedna supena kasika ili mala kasicica??

Anonimno kaže...

Zdravo svima !
Ja Sam Vase Komentars sve procitala . Iz mog iskvustva ( ja Sam heilpraktika ) Sam naucila svaki prirodna lijek je bolji Nego chemi . Ko ima Problems sa Secerom nebi mu preporucila da uzima med. Zato uzmite dumbir( Ingwer ) i nasijecite par Listica sa porkuhanom vodom pije se cej .... Ko ima Probleme sa Kapillarima i venama je cesnjak i limun dobro
Rezept
5 Bio limuna 20 cesnjak ( ne glavica Cijelih ) Nego Jena glavica ima oko 10 cesnjaka
i 1l vode. Limun Cijelih i bijeliluk izmiksati( samljeti ) u tot dodati vode i samo kratko prokuhati. Procijediti na gazi. Dobro istisnuti... To se koristi 21 Dan Po Jena casica od rakije 3x na Dan . 21 Dan puze. I ponovo 21 Dan se Pije. Nakon Toga 6mijececi ili 1 godinu pauze. Za ljude Koje bolujo od kamera u zuci je dobr grefurt i masinovim ulje .ja ima samo jeden Problem da imena biljka naznam na nasem jeziku.... AOK Imate pitanja javite se . Pozdrav svima i budite mi Zivi i zdravi
Lilly

Anonimno kaže...

Da li neko zna sta je najbolje za spustanje triglicerida?

Unknown kaže...

Iskreno, meni je za spuštanje triglicerida i šećera najbolje pomoglo vegetarijanstvo, treba se malo žrtvovati, ali vrijedi. A ovaj recept za med i đumbir ću svakako isprobati!

Objavi komentar