ponedjeljak, 10. studenoga 2014.

Pečene jabuke

Kao i većina na ovome blogu i ovo sam dobila jednim mailom..dijelim s vama:

Pečene jabuke su odličan lijek protiv bolova u grlu i promuklosti
Bitno je da ne budu vrele, već umjereno tople

  


Odavno je ustanovljeno da su jabuke zdrave, a bečki stručnjak za ishranu profesor Hademar Bankhofer otkriva koliko su zdrave kada su pečene. On kaže da su jabuke spremljene na ovaj način odličan lijek protiv bolova u grlu i promuklosti. Navedene tegobe mogu se otkloniti s tri pečene jabuke koje, obvezno, treba pojesti jednu za drugom. Bitno je da nisu vrele, već umjereno tople. U suprotnom, nadražit ćete sluzokožu usta i grla, upozorava bečki stručnjak.
Prilikom pripreme ovog prirodnog lijeka jabuke prvo treba izdubiti kako biste očistili sjemenke. Dok vadite sjemenke, nemojte napraviti preveliki otvor, kako iz njega ne bi iscurio fil. Za fil su vam potrebni mljeveni orasi ili lješnjaci pomješani s medom i grožđicama. Ovaj fil je, tvrdi bečki profesor, odlično sredstvo u borbi protiv stresa. Poželjno je jabuke na kraju premazati livadskim ili lipovim medom, koji su također delotvorni kod navedenih tegoba.
U čemu je tajna pečenih jabuka? Prilikom pečenja, u jabukama dolazi do stvaranja posebnih jedinjenja enzima i bioaktivnih materija. Ova jedinjenja u sluzokoži usta, grla i glasnih žica aktiviraju sposobnosti organizma na samoizlječenje, tvrdi profesor Bankhofer.


0 komentari:

Objavi komentar